Ομακοείον

Ομακοείον

Η Αρχαία Ελληνική Γλώσσα & Παιδεία είναι δίαυλος προς την πνευματική ανάπτυξη και την αυτό – βελτίωση. Σκοπός αυτής της ομάδας είναι όχι μόνο να υποστηρίξει την επάνοδο τους, αλλά και να τις εισάγει μέσω αυτού του κοινωνικού δικτύου στην καθημερινότητα μας. Ο τόπος του διαδικτύου μπορεί να μετατραπεί σε σύγχρονη Αγορά, ενώ ο ρόλος της Αρχαιοελληνικής γλώσσας και φιλοσοφίας να τραπεί σε εφαλτήριο αναγέννησης και σκεπτικισμού ώστε να αποδώσουν επιλογές.
Η ιδέα ίδρυσης αυτής της ομάδας δεν έχει εθνικιστικό χαρακτήρα, ξεκίνησε από μια νοητική σπίθα δια μέσου της παγκόσμιας κρίσης (και όχι της Ελληνικής, όπως παρουσιάζεται). Η ΙΔΕΑ είναι να δώσει αυτός ο πολιτισμός, ξανά τα φώτα για την έξοδο από το παγκόσμιο πρόβλημα, γι’ αυτό μετατοπίστηκε και παρουσιάστηκε ως Ελληνικό φαινόμενο.
Σαφώς μπορεί ο καθένας να δει το πρόβλημα, αλλά ελάχιστοι την ευκαιρία που ξεπηδά μέσα από αυτό. Ας αναπτύξουμε τα λιγοστά που εκπαιδευτήκαμε (κλασσική παιδεία), κι ας δούμε τι είναι δυνατόν να ανακαλύψουμε μέσα σε μια ‘’νεκρή γλώσσα’’, από έναν ‘’νεκρό’’ πολιτισμό που ακόμα δίνει!
Σας ευχαριστώ.