Kfc kota samarahan

Assalamualaikum dan slmat sejahtera..
KENAPA GAGAL DAN BAGAIMANA BERJAYA
————— ————
Sila take noted.
Kenapa ramai usahawan gagal adalah disebabkan ATTITUDE (SIKAP) yang suka menyalahkan orang lain. Bagi mereka, Life is so Easy by blaming others.
Kenapa ada orang yang berjaya & ada yang gagal. Ianya terletak kepada bagaimana mereka buat KEPUTUSAN.
Tanda orang yang berjaya, mereka sentiasa BERSEDIA. Be Prepared. Ini kerana, kebarangkalian untuk berjaya adalah lebih tinggi jika kita bersedia.
Jika seseorang itu buat sesuatu dengan bersungguh-sungguh, Insyaallah semua yang benda yang dia buat pasti bersungguh-sungguh. How you do anything, Is how you do Everything.
Orang yang berjaya, hatinya luas. Bukan kecil yang suka sentap & merajuk.
Orang yang berjaya, apabila mereka mulakan sesuatu, mereka akan akan lakukan dengan terbaik sehingga habis. Orang gagal pula sebaliknya.
Orang yang berjaya, mereka pantas buat KEPUTUSAN, Serius dengan apa yang mereka buat & sentiasa berikan 100% komitmen.
Untuk orang suka beli produk kita, kita perlu sukakan Allah terlebih dahulu. Cari keberkatan.
Untuk jadi orang yang berjaya, perlu berkawan dengan orang yang lebih berjaya.
Formula untuk berjaya, TUKAR kawan.
Orang yang berjaya sikapnya berbeza. Mereka tak suka komplen. Mentaliti & kesabarannya pun berbeza.
Orang berjaya pantas buat keputusan & tindakan. Mereka tak terhegeh-hegeh & mereka percaya terhadap apa yang mereka ingin lakukan.
Orang berjaya sanggup labur duit untuk berjaya.
Orang berjaya suka bina NETWORKING. Anda adalah siapa kawan anda. Untuk hidup berubah, Upgrade kawan anda. Copy successful person, you’ll be successful.
Orang berjaya sudah buat keputusan awal untuk mereka berjaya.
Orang berjaya tidak bertangguh. Fast action fast result. Now or Never. Bisnes adalah tentang kepantasan. It’s all about SPEED.
Orang berjaya tidak hiraukan kutukan orang lain.
Orang berjaya selalu FOKUS. Fokus 1 produk, fokus 1 masalah. Bisnes wujud sebab adanya masalah. Di mana ada masalah di situ ada peluang.
Orang berjaya konsisten & persisten dalam apa yang mereka nak capai.
Jika kita nak capai satu benda yang kita tak pernah capai, kita kena berani buat perkara yang kita tak pernah buat.
Jika diperhatikan, kebanyakan tips di atas adalah berkenaan dengan Attitude (sikap). Ini kerana untuk membina bisnes bukanlah suatu proses yang sukar jika dibandingkan dengan proses membina sikap untuk menjadi usahawan berjaya. Semak diri sendiri. Adakah kita mempunyai ciri2 orang berjaya atau tidak.... Semoga bertambah berjaya.
Jadi,jika nak berjaya jadilah seperti saya.Daftarkan diri dalam biz yang hanya memerlukan modal RM10 sahaja..tidak rugi untuk mencuba!!PM saya jika ingin mengubah pendapatan anda..!!