Katolički školski centar "Ivan Pavao II"- Bihać

13.6.2006.g. banjalučki biskup dr. Franjo Komarica potpisao je dekret o osnivanju Katoličkog školskog centra „Ivan Pavao II“ u sustavu „Katoličkih škola za Europu“ u Bihaću. Time je naš Centar postao najmlađi od sedam centara u sustavu „Katoličkih škola za Europu“ u Bosni i Hercegovini koji su se počeli osnivati od 1995.

Grad Bihać smješten na krajnjem sjeverozapadu BiH u blizini granice s R Hrvatskom i u posljednjem ratu 1991.-1995. g. pretrpio je mnoga stradanja i četverogodišnju potpunu izolaciju. Iako Hrvati danas čine manjinu odnosi s najbrojnijim Bošnjacima su dobri što pokazuje i interes učenika i roditelji pri upisu u Katolički centar kao i dobar odnos s vlastima. Iako u gradu postoje još šest srednjih škola učenici, kako sami kažu, upisuju naš Centar jer žele kvalitetnije obrazovanje koje im želimo pružiti kao i pomoć u razvijanju opće ljudskih vrijednosti.

Odmah nakon osnivanja s radom je 4.9.2006. počela Opća gimnazija s upisanih 16 učenika. Iduće šk.god. 2007./2008. otvorena je i Osnovna škola s 11 učenika.