SLOVENCI V NEMČIJI

Precej nas je Slovencev, ki smo se odločili za selitev v Nemčijo... in takih, ki o selitvi še razmišljate. Glavni namen skupine Slovenci v Nemčiji je povezovanju Slovencev, saj nam veliko pomenijo skupna druženja, povezujejo nas skupni interesi in slovenski jezik. V pomoč pri komunikaciji nam je lahko tudi ta skupina. Tu lahko izveste, kje se bo kaj dogajalo, skupina pa je namenjena tudi izmenjavi idej in izkušenj, ki smo jih s selitvijo in življenjem v Nemčiji pridobili.

Pravila obnašanja v skupini:
- Vsak človek je unikaten in vsak izmed nas ima svoje razloge, zakaj se je odselil iz Slovenije. Prav tako ima vsak od nas svoje verske in politične nazore. Tako kot ne marate, da vam nekdo vsiljuje svoje nazore, se prosim vzdržite vsiljevanja vaših nazorov drugim članom. Po domače: »verske in politične debate naj ostanejo pred pragom.« Za taka polemiziranja uporabljajte temu namenjene portale.
- Vzdržite se kakršnegakoli žaljenja ljudi. Če menite, da vas je kdo užalil ali se je v kakorkoli neprimerno izražal, uporabite možnost prijave administratorjema, ki nedopustne in žaljive objave brišeta, v skrajnem primeru iz skupine odstranita osebo, ki se pravil ne drži.
- Skupina ni namenjena oglaševanju kakršnihkoli produktov ali storitev. Če menite, da ponujate storitev, ki bo Slovencem v Nemčiji pomagala (jezikovni tečaj, prevajanje dokumentov, selitveni servis itd.), se obrnite najprej na administratorja skupine.
- Prav tako se izogibajte oglaševanju prevozov iz in v Slovenijo. Za taka oglašovanja uporabite raje temu namenjene skupine in/ali spletne servise.

Administratorja: Gabrijela Žagar Ferreyra in Vid Vid Nepovem


PRIREDITVE NA OBMOČJU JUŽNE NEMČIJE v letu 2016:
http://koslovenija.wordpress.com/

Uporabni linki:
Za vse, ki bi se slovenščine želeli učiti preko spleta. http://www.slovenija-danes.slovenci.si/spletni-tecaj-slovenscine
Uporabni linki za prišleke in tiste, ki razmišljate o prihodu v Nemčijo:
http://koslovenija.wordpress.com/dobrodosli-v-nemciji/
"Prevozi München Slovenija"
https://www.facebook.com/groups/604574756299432/
Slovenci v Stuttgartu:
https://www.facebook.com/groups/135159913292928/?fref=ts
Mladi Slovenci v Nemčiji:
https://www.facebook.com/groups/mladislovenciBW/?fref=ts