Skive og Omegns Akvarieforening

Skive Akvarieforening dækker et ret stort geografisk område. Der er mellem 30 og 40 medlemmer fra Hals i nord til Holstebro i syd. Foreningen er åben for alle, hvadenten man er selskabsakvarist eller speciealiserer sig i en bestemt type fisk. Nogen af vores medlemmer har et enkelt hyggeakvarie, mens andre har 40-50 akvarier. Der er plads til det hele, så alle er meget velkomne.

Der er klubaften den anden tirsdag i hver måned i vinterhalvåret, og vi har også en heldagstur til forskellige forhandlere og andet relevant en gang i mellem. Desuden afholder foreningen en gang om året en markedsdag, som er vores største trækplaster. Besøgstallet denne dag ligger omkring de 400.

En ting vi går meget op i i foreningen er at informere nye akvarister om hvad man kan gøre ved sit akvarie, for eksempel hvilke fisk der bliver for store, eller fisk som er uegnede til normalt akvariehold. Vi er meget imod fisk som er kunstigt farvede, eller avlet udi deformiteter. Det kan også være en kamp for nye akvarister at få en balance i akvariet som gør at det hele ikke bliver én stor algesuppe. Dette vil vi også gerne hjælpe med.