Fotografer i Karlskrona

1. Alla fotointresserade med anknytning till Karlskrona är välkomna att publicera bilder, ge fototips, ställa frågor, skicka ut förfrågan om fototräffar etc.

2. För att hålla nere bildflödet: publicera endast _1 bild per dag_
Om du vill publicera mer än en bild så gör det på din blogg, hemsida eller din privata tidslinje och länka dit i ett inlägg i denna grupp. Det går också jättebra att lägga fler bilder i en och samma tråd.

3. Respons på bilder - både att ge och få - är mycket utvecklande för alla parter. Genom att berätta vad du hade för tanke kring bilden när du tog den eller bara vill ha tips på förbättring eller rena jubelrop - skriv ett litet "Vad tycks?" eller liknande, så att övriga medlemmar uppmärksammas på att du vill ha feedback. Gruppen blir bara vad vi alla gör den till så dela dina foton och kunskap.

En del uppskattar teknisk data, så har du gjort något lite extra - skriv gärna ut bländare, iso etc, för oss att inspireras av.

Läs gärna Fotosidan.se:s mycket bra råd så kommenterandet blir konstruktivt och schysst.
http://www.fotosidan.se/cldoc/konsten-att-ge-bildkommentarer-2.htm

Observera Fb-riktlinjer för bilder: http://www.facebook.com/communitystandards

4. Fastnålat inlägg högst upp på tidslinjen visar veckans fototema. Dela gärna in nytagna bilder - syftet är att få in fotandet i vardagen, men arkivbilder förstås tillåtna.

Temana hittar vi på gemensamt allteftersom.
Man är inte tvungen att bara publicera bilder efter veckans tema. Andra bilder går också bra men tänk på att begränsa till 1 bild/medlem och dag. (se punkt 2).

5. Det är fullt tillåtet att skriva inlägg om att man önskar köpa, byta eller sälja fotoutrustning, erbjuda kurser eller annan kommersiell eller ideell information som är anknuten till fotografi och Karlskrona.

6. Gruppen är en samlingsplats för fotografer i Karlskrona varför diskussioner skall hållas inom detta område. Gruppens administratörer (5 pers, se nedan) äger rätten att ta bort inlägg som kan anses kränkande, stötande eller på annat sätt är oetiska.
Administratörerna äger rätten att varna (1 gång) och därefter vid behov utesluta medlem som i gruppen på ett eller annat sett ofredar andra medlemmar i gruppen. Uteslutning sker först efter att majoriteten av administratörerna är eniga om beslutet.

7. Sista söndagen i månaden är vikt för gruppevenemang. Tid och plats bestämmer vi gemensamt, men dagen är vald för att man ska kunna ha den med i sin planering. Självklart får man också starta evenemang en annan dag också. Exempel: Fotosafari, macro-kurs, grillkväll med bildanalys, objektiv-bytar-dag osv.

Välkommen att kontakta någon av administratörerna om du undrar något (i bokstavsordning):
Carolina Risberg-Hansson
Izza Aronsson
Jannike Nordensson
Majlis Svensson
Micke Månsson