Kristna feminister

Välkommen till Kristna Feminister! Gruppen för dig som är kristen, eller feminist, eller både och. Helst ska du dock ha någon form av koppling/intresse av båda delarna, annars har du hamnat fel. Här är det nämligen feminism, tro och kyrka som diskuteras. Annat undanbedes (och tas bort!).

Kristna Feminister skapades som en motreaktion på all antifeminism en kan få höra från diverse olika kristna håll, kanske framförallt frikyrkliga. Den är en protest mot de som verkar tro att feminism och kristendom inte är det minsta förenligt. Den finns till för oss som vill finna andra som delar erfarenheter av att vara både kristen, och feminist. Eller väldigt nyfiken på någon av delarna. Här kan vi diskutera saker som:
Hur kan vi förändra kyrkan så den blir mer jämställd?
Feminism och kristen tro, på vilka sätt är det förenligt?
Hur motverkar vi könsroller i kyrkan?
Hur bör en tänka om politik, som kristen, och feminist?
Vad säger bibeln om rättvisa och hur ska det tolkas idag?
Varför skriver så många kristna män jättedåliga debattartiklar?
Etc, etc.

Så: låt oss diskutera detta här! Låt oss hjälpa varann framåt, som feminister, och kanske även som syskon i tro. Låt oss även organisera oss, om vi orkar, vill och kan. Detta är ett superbra forum att göra just det! Redan första veckan gruppen fanns till gick några medlemmar ihop och skrev en debattartikel i Dagen, tillexempel. Och några startade i princip en form av Rättviseförmedling för kristna festivaler.
Det är också jättevälkommet med peppande vittnesbörd/anekdoter/tips etc som rör ämnena, såklart!


(Obs: Antar att QTBH-frågor kommer att komma upp på diskussion, och därmed också läckas en del homo och transfobi. Menar ej att det är acceptabelt, men menar att det är frågor som många förmodligen har tankar kring då många inpräntats vissa åsikter om detta hela livet och det är en "teologiskt klurig" fråga. För många kan detta kanske även vara det som gör att de ej får ihop feminism + kristen tro. Så därför sätter jag en triggervarning här.
Detta betyder dock INTE att transfobiska och homofobiska kommentarer eller andra kränkande uttalanden är helt okej och fritt fram. Om någon säger ifrån och påpekar att det du skriver är stötande, ska det respekteras. Då backar du och får fortsätta ditt resonerande i huvudet. Annars tas du helt sonika bort ifrån gruppen.
Du kan också riskera utkastning om du av andra anledningar väljer att ignorera tillsägelser eller upplevs oseriös av medlemmar och admins. Gruppen är heller inte till för att utbilda någon i feminism, utan här förväntas man ha viss koll eller så pass stort intresse att man väljer att läsa, ta in och ställa öppna frågor (och lyssna på svaren!). Här vill vi ha seriösa samtal, inte pajkastning eller nån form av grundskola.)