SUPER3 KATERINI

Θυμόμαστε το σύνδεσμο πάνω από το καφενείο, στη Δορυλαίου 2.
Κάποιοι εκεί πέρασαν αρκετά χρόνια από τη ζωή τους, όμως έκαναν αυτό που πραγματικά ήθελαν. Θυμόμαστε τον Αρειανό του καφενείου, «άρρωστο» και τρελό, να μας μιλάει για τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, για εκδρομές με μηχανές στη Λάρισα, για εκδρομές με τρένα στην Αθήνα, για το ξύλο που ρίξαμε στους γαύρους το 1980 στο Βόλο. ΑΡΗΣ- ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ.

Θυμόμαστε τους δειλούς οπαδούς της παοκ, που «μάγκιζαν» στα μικρά Αρειανάκια, αλλά μέσα τους ήξεραν ότι έρχεται το νέο αφεντικό της Βορείου Ελλάδας. Μέρη δύσκολα για μας, έγιναν πια δικά μας. Αρκετά μαγαζιά έγιναν «γκέτο» Αρειανών. Τα «τσακαλάκια» με τα κίτρινα γέμιζαν καθημερινά την πόλη με αφίσες και τους τοίχους με συνθήματα.

Αρχές δεκαετίας ’90 και ο ποδοσφαιρικός ΑΡΗΣ βολοδέρνει στις μεσαίες θέσεις της βαθμολογίας κι ο μπασκετικός, αντίθετα, συνεχίζει την τρελή του πορεία. Τα Αρειανά της Κατερίνης αρχίζουν και ξυπνούν. Από το πουθενά και συνεχώς, εμφανίζονται να κυκλοφορούν άτομα με κασκόλ και μπλουζάκια του θεού του πολέμου. Έτσι λοιπόν…

…Ίδρυση του SUPER 3 Κατερίνης... Στην αρχή λίγα άτομα, αλλά πολύ τρέλα. Ο Βαγγελάκης τρέλααα! Ο Νικολάκης ο Κατσίκης, ο Μπίμπας, ο συγχωρεμένος ο Στελάκης, ο ρετσινάκιας ο Μπαρδάκης, ο Τάσος που είναι τώρα στην Ολλανδία κι άλλα παιδιά.

Εν αρχή… εκδρομή στο Χαριλάου για τον αγώνα με την Κατοβίτσε με λεωφορείο τριάντα ατόμων, αλλά τι ατόμων!!! Κυριαζής, Δημάτης, Στελάκης και και και… Πώρωση!!! Τα Αρειανά της Κατερίνης θέλουν κάτι περισσότερο κι αυτό έρχεται μέσω του τοπικού SUPER 3. Η σημαία με το bulldog, θρυλική.

Ο SUPER 3, σύνδεσμος που ζήλευαν, ζηλεύουν και θα ζηλεύουν όλοι οι εχθροί μας. Όλα αυτά τα χρόνια το βέβαιο είναι ότι με τις εκδρομές μας, την οργάνωση, την παρουσία μας σε εκδηλώσεις του ΑΡΗ, αλλά τα πιο σημαντικό με τη δημιουργία νέων Αρειανών, με πίστη και αγάπη για την ομάδα, έχουμε τρελάνει κόσμο! ΓΙΑΤΙ;
Γιατί όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δώσει και την ψυχή μας για την Αρειανάρα και δεν έχουμε πάρει σχεδόν τίποτα. Δεν πειράζει όμως! Ξεχωρίζουμε.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Κλασικά σαν σύνδεσμος είχαμε κι εμείς τις καλές και τις κακές μας φάσεις. Δικαίωση ότι το πανό μας έχει πάει παντού. Μας αναγνωρίζουν ακόμη και οι Αθηναίοι κομπλεξικοί.

Από το 1995 και μετά εμφανίστηκε «νέο αίμα» στο σύνδεσμο, πολλά παιδιά από τα οποία αρκετά παραμένουν και σήμερα πιστά στο SUPER 3 Κατερίνης και στην Αρειανάρα μας. Όλοι με τον τρόπο τους βοήθησαν!! Ο Τασούλης με την προπαγάνδα στα σχολεία, ο Κωστής και ο Άβρας με την οργάνωση. Εκδρομές παντού, παρουσία και από Καλλιθέα, Κορινό, Λεπτοκαρυά, Πλαταμώνα. Ο αδερφός μας ο Σάββας έφυγε για Ολλανδία. Ακόμη ένα πλήγμα. Πολλοί αγωνιστές γίνονται πλέον «κυριλέ» και ντρέπονται να πουν τι ομάδα είναι!!

Εμείς… εκεί. Γεμάτο λεωφορείο με Λύκους, εκδρομή για «άρρωστους». Εκδρομή στην Κρήτη, στη Φιλαδέλφεια το 1991, σε καιρούς δύσκολους, το 1998 με τα 1000 άτομα, το 2002 με τα χιόνια. Αλλά και στο Ο.Α.Κ.Α., το 1994 με βάζελο στο 1-1 με τον Κωφίδη, τη «μαύρη χρονιά» πάλι με βάζελο στο κύπελλο, με 1500 «κομμάτια» μέρα Τετάρτη, το 1998 στο 3-1. Και πάλι με βάζελο στη Λεωφόρο το 2001. Και πάμε παρακάτω… Καραϊσκάκη το 1994 στο 1-1 με γαύρο και με 300 Αρεινά γυμνά χοροπηδούν.

Οι τρελαμένοι Αρειανοί της Κατερίνης παντού. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Σαραγόσα το ’90, Τορίνο το ’93, Γενεύη το ’99, Βίγκο την ίδια χρονιά. Κρήτη, Πάτρα, Λιόσια, Ριζούπολη, Νέα Σμύρνη, παντού!! Απλά κάναμε το καθήκον μας!! Αυτό που μας τρελαίνει όλους εμάς στην Κατερίνη είναι ότι ο κόσμος είναι πωρωμένος κι ας μην έχει δει τις χαρές που αξίζει.

Θυμόμαστε τον τελικό με την Τόφας στο Παλέ, να κυνηγάμε στο Βαρδάρη κάτι… πουλιά, θυμόμαστε στην Εγνατία κάτι κασκόλ- λάφυρα, στην Ξάνθη με το Μύρτσο κάτι πανό- δωράκια. Την παιδική χαρά της Τούμπας, το Χρηστάκο στον Πύργο, το σκηνικό με τα «τυριά» στο Δίον, την επίδειξη δύναμης με τους βάζελους στη Λεπτοκαρυά. ΑΡΗ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.

Χιόνια, βροχές και τα παιδιά στο σύνδεσμο. Πορείες στον πεζόδρομο, αλληλεγγύη. Μελανό γεγονός ο θάνατος του αδερφού μας του Μπάμπη, ενός παιδιού που όργωσε όλη την Ελλάδα στη μαύρη χρονιά και είχε μεγάλες ιδέες για τον τρελό μας λαό.

Η μαύρη εκείνη χρονιά πίκρανε πολύ κόσμο. Τα πράγματα όμως ξεκαθαρίζουν στο σύνδεσμο και είναι θέμα χρόνου να φανεί ποιοι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται και ποιοι δεν μπορούν πλέον να ακολουθήσουν το δύσκολο δρόμο του Σουπερά της Κατερίνης!

Το σίγουρο μάγκες είναι ένα. Ό, τι και να γίνει, ό,τι και να πάθουμε, όσο κι αν μεγαλώσουμε, όσες πίκρες και να φάμε, ο ΑΡΗΣ θα είναι για πάντα στις καρδιές μας και αυτήν την ιδέα θα τη διαδίδουμε, όπως διαδίδουμε και το συνδεσμικό κίνημα του SUPER 3. Το θρυλικό bulldog θα κυριαρχεί σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.
…Κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναικείες παρουσίες που τίμησαν και τιμούν το σύνδεσμο.
ΜΠΑΜΠΗ ΑΔΕΡΦΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ

ΑΡΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ- ΚΑΤΕΡΙΝΗ- SUPER 3