Palveluita paluumuuttajille

Hei sinä, joka olet asunut, työskennellyt tai opiskellut ulkomailla pitkään ja palannut/palaamassa Suomeen - tule mukaan tähän ryhmään!

Palveluita paluumuuttajille -ryhmä aikoo saada paluumuuttajien äänen kuuluville yhteiskunnassamme ja rakentaa paluumuuttajille omaa verkostoa. Ryhmää vetää uusi, upea osuuskunta Paluu.

Tavoitteenamme on mm. kehittää uusia yrittäjyyden muotoja käytännönläheisellä koulutuksella, jonka avulla poistetaan osallistujien yrityksen perustamisen esteitä ja kerrotaan yrittäjyyden monimuotoisuudesta tämän päivän Suomessa.

Esimerkkinä toiminnasta mainittakoon Tampereella 2013 toteutettu uudenlainen yrittäjävalmennus maahanpaluumuuttajille, MaPaMu.

PALAAJA = Maahanpaluumuuttajat ovat Suomeen palaavia ekspatriaatteja, eli suomalaisia, jotka ovat opiskelleet tai työskennelleet ulkomailla pidemmän ajan ja ovat palanneet takaisin kotimaahansa.

Maahanpaluumuuttajan sosiaaliset ja ammatilliset verkostot ovat saattaneet kuihtua Suomessa, eikä omaa osaamistaan ja kokemustaan ole helppo todentaa esim. työnhaussa tai järjestötoiminnassa. Välillä olo on kuin "muukalaisena kotimaassa".

PALUU = Osuuskunta Paluu palvelee maailmalta palaavia suomalaisia: meidän jo aiemmin palanneiden avulla minimoit hankaluudet ja teet onnistuneen kotiinpaluun. Tervetuloa takaisin: www.paluu.fi

VERKOSTO = Jatkuvasti laajeneva Paluu-verkosto lisää mahdollisuuksiasi rakentaa liiketoimintaa ulkomailla syntyneiden kontaktien pohjalta. Tästä verkostosta tulevat hyötymään monet kotimaiset ja ulkomaiset yritykset, kunnat ja muut organisaatiot sekä tietysti kaikki me palaajat ja paluumieliset!

NÄKYVYYS TÄSSÄ RYHMÄSSÄ = Jos sinulla on tarjota palveluita paluumuuttajille ja haluat mukaan aktiiviseen jengiimme, ota yhteyttä ja liity Paluu-osuuskuntaan täällä: www.paluu.fi

Liittyminen on täysin riskitöntä ja toisaalta mahdollisuuksia pullollaan.