GAPS és MÁS speciális Diéták

A GAP-szindróma elnevezést Dr, Natasha Campbell-McBride alkotta meg a "Gut and Psychology Syndrome" rövidítéseként, jelentése: Emésztés és Pszichológia Szindróma.
A kutató szerző úgy vallja, hogy minden betegség a bélrendszerből ered és ha valami probléma van az különféle módon mutatkozhat meg, akár testi, akár lelki-pszichológiai síkon.
Dr. Natasha Cambell-McBride neurológus, második szakdiplomáját táplálkozástudományból szerezte. Kisfiáról 3 éves korában állapították meg, hogy autista. Ennek okaként kezdett el kutatni a különféle lehetőségekről. Miután Kisfiát kigyógyította az autizmusból, visszatért az orvosi pályára, és 1988-ban megalapította a Cambridge Táplálkozástudományi Klinikát. Táplálkozási alapokra helyezte a gyógyítást és speciális táplálkozási programjával jelentős eredményeket ér el a viselkedés és tanulási zavarokkal, illetve emésztési és immunrendszeri problémákkal küzdő Gyermekek és felnőttek állapotának javításában.
Csoportunk mindazoknak szól, akik szerint fontos figyelmet fordítani a táplálkozásunkra, mivel az hatással lehet testi-lelki egészségünkre.