Low FODMAP diet - CCF

Velkommen til gruppen for Low FODMAP diet.

Bemærk: Gruppen omhandler kun Low FODMAP diet, ellers henvises til gruppen for irritabel tyktarm (IBS): https://www.facebook.com/groups/irritabeltyktarmIBS.CCF/

Admin afgør om et indlæg er relevant (dvs. omhandler Low FODMAP diet), og har retten til at slette indlægget, hvis det skønnes at være fejlplaceret.
Alle er velkomne til at kontakte admin vedrørende tvivl om opslag.

Bemærk at der er ophavsret på bøger, så kopier af opskrifter fra fx Low FODMAP diet 1+2 må ikke lægges ud i gruppen uden tilladelse.

På www.ccf.dk kan du finde medlemsfordele, såsom 15 % rabat hos low FODMAP diætister, rabat på FODMAP venlig kost samt tilbud på Low FODMAP bøgerne.

Ved spørgsmål om Crohns/colitis, kan denne gruppe anbefales:
https://www.facebook.com/groups/LukketCCF/

---
En Low FODMAP diæt er en kost, der udelukker en række kulhydrater (laktose, fruktose, fruktaner, polyoler, galactooligosaccharider). Det er den australske diætist Sue Shepherd og læge Peter Gibson, Monash University der i fællesskab har udviklet og dokumenteret diæten, der indtil dato har vist fantastiske resultater og givet symptomlindring til ca. 75% af de patienter der anvender den.

To af forfatterne bag den danske række af Low FODMAP diet bøger, er med i denne gruppe.

Stine Junge Albrechtsen og Mette Borre er begge uddannede kliniske diætister, og har yderligere en tillægsuddannelse fra King’s College London i low FODMAP diæten.

Stine Junge Albrechtsen og Mette Borre svarer også på spørgsmål gennem Colitis-Crohn Foreningen (CCF).

CCF er patientforeningen for irritabel tyktarm - IBS

Reklamer for produkter, kurser, personer mv. må ikke opslås, medmindre det er aftalt med admin.
Opskrifter er velkomne, men skal lægges ud i gruppen. Dvs. ikke et link til en blog el.lign.