RAHSIA ISLAM

LA ILLA HA ILLALLAH MUHAMMADUR RASULULLAH [ ALLAH AKBAR3X ]

ISLAM BUKAN MILIK INDIDVIDU, TAPI MILIK SEMUA MANUSIA YANG MAHUKANNYA

SETIAP AHLI GROUP TAK SALAH KALAU KITA MEMANGGIL KHALIFAH ATAU PEMIMPIN UNTUK ISLAM, MASYARAKAT DAN UNTUK DIRI SENDIRI.

“Dan ingatlah ketika Tuhanmu berfirman kepada para malaikat, “aku hendak menjadikan khalifah di bumi”. Mereka berkata, “apakah Engkau hendak menjadikan orang yang merusak dan menumpahkan darah di sana, sedangkan kami bertasbih memuji-Mu dan mensucikan nama-Mu?” Dia berfirman, Sungguh, Aku mengetahui apa yang tidak kamu ketahui” (QS: Al-Baqarah. 30).
Dan “Dialah yang menjadikan kamu sebagai khalifah-khalifah di muka bumi” (QS: Fatir. 39).
"Sesungguhnya Aku akan menjadikan seorang khalifah di bumi”. (QS Al-Baqarah : 30) ;
“Wahai Daud ! Sesungguhnya Kami telah menjadikan kamu sebagai seorang khalifah di bumi. Maka hukumilah manusia dengan haq. Dan janganlah memperturutkan hawa nafsu sehingga ia menyesatkan kamu dari jalan Allah”. (QS Shaad: 26)

RAHSIA ISLAM.. samalah kita kongsi rahsia-rahsia islam bagi saya ketamadunan islam kita pada dunia moden ini semakin dilupakan dan dengan harapan sama-sama untuk kita mengkajinya... sebarang ilmu ilmu luas TENTANG KEKUASAAN ALLAH S.W.T semakin kita lupakan...ilmu ilmu rahsia tentang asal kejadian manusia...ilmu ilmu rahsia tentang kejadian langit dan bumi... sama samalah kita berkongsi demi membongkar rahsia yg begitu berharga untuk kita tahu..

BUKAN PILIHAN MENCARI PERBEZAAN TETAPI BERUSAHA MENCARI PERSAMAAN!
PERBEZAAN ITU ADALAH JASAD!! PERSAMAAN ITU ADALAH HATI! MAKA CARILAH HATI-HATI MANUSIA, HATI ITU TETAP WARNANYA SAMA!! HATI MANUSIA HANYA ADA SATU!! ISLAM ITU SATU!! WALAUPUN KEADAAN JASAD KITA BERBEZA.. BANGSA,DAN BAHASA BERLAINAN, PERBEZAAN ITU TERSURAT!! PERSAMAAN ITU TERSIRAT, MAKA SAMA-SAMA MENCARI YG TERSIRAT ITU! BUKAN SEKADAR MEMILIH PADANGAN KEADAAN TERSURAT SAJA (ZAHIR) BUKTIKAN ( RAHSIA ISLAM!! YAKNI, AGAMA PENYATUAN UMAT...

firman Allah SWT di dalam Surah Al-Hujurat : ayat 13 yang berbunyi :::

>> Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan Yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang Yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan Yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha mendalam pengetahuannya (akan keadaan dan amalan kamu).