Svenska Själar i Stavanger

Hej och varmt välkommen till Svenska själar i Stavanger
På den här sidan ska du kunna få kontakt med andra svenskar som kan ge tips och hjälpa dig att finna en bostad, ett jobb eller helt enkelt bara finna en vän och kompis. Eller så är det du som har tipsen?

Sprid gärna den här länken till andra som du tror skulle behöva information om livet i Stavanger:

https://www.facebook.com/groups/SWDNSTVNGR/?fref=ts

MENING: Det här är facebook-gruppen för Svenskar bosatta i Stavanger. Gruppens ambition är att den ska bli en virtuell mötesplats för oss svenskar som har valt att bo, arbeta och leva i expansiva Stavanger, i denna grupp så delar vi erfarenheter och hjälper varandra med essentiella ting som boende, flytt, jobb i anknytning till Stavanger.

Du kan posta det mesta som rör länkar för event, saker till försäljning, företag och tjänster. Men vänligen respektera att denna grupp är främst i informations syfte och inte ett verktyg för gratis annonsering. Uppenbart spam blir genast raderat och användaren blir bannad. Upprepat postande av gamla poster ses även och blir även behandlat likt spam.

Alla aktiviteter är organiserade av glada volontärer som gör saker för att det vill bidra till den sociala stämningen i gruppen, behandla dem väl och med respekt. Vill du vara volontär och bidra med ett evenemang så tveka inte att kontakta Admin för gruppen.

ETIKETT: Stavanger är en liten stad och ditt interaktiva deltagande i denna grupp är lika viktigt för hur du kan bli betraktad ute på gatan.

SÖKFUNKTION: För att underlätta och göra gruppen så ren som möjligt så finns det en sökfunktion(förstorings-glaset) uppe i det högra hörnet där du snabbt och enkelt kan söka efter svaret på din fråga. Så tveka inte att söka fören du postar i denna grupp, det har säkert ofta redan varit på tal i denna grupp.

KÖP & SÄLJ: Den främsta sidan för detta är www.finn.no. Men även denna facebook-grupp kan komma till användning: https://www.facebook.com/groups/274986005840/

BOENDE: Återigen www.finn.no är din största hjälp för detta. Men även www.hybel.no och http://www.utleiemegleren.no/ kan vara en hjälpande hand.

HYRESLAGEN: Om du stöter på problem och vill veta hur hyreslagen fungerar i Norge så kan vi här på SSiS rekommendera Leieboerforeningen (norska Hyresgästföreningen) hemsida:
https://www.leieboerforeningen.no/default.aspx.


Lev och må väl samt än en gång välkommen för att du har valt att bli medlem i gruppen ”Svenska själar i Stavanger”!

David Lindmark
Erik Granström
Jamal Ghazire