CASAMIA TV, televiziunea romanilor din Italia

Televiziunea dedicată diasporei românești și moldovenești www.casamiatv.com

CasaMiaTV reprezintă o platformă de comunicare integrată, dedicată de mulţi ani românilor din Italia, iar din ianuarie 2013 şi românilor din celelalte părţi ale lumii.

Pentru a oferi comunităţii româneşti servicii media inovatoare şi cu adevărat utile, transmitem o serie de emisiuni tv proprii, precum Vocea Diasporei şi Conexiuni, al căror obiectiv este acela de a da voce românilor din strâinătate, oriunde s-ar afla aceştia.

Pentru completarea producţiei TV, am considerat indispensabilă construirea şi dezvoltarea în timp de acorduri cu televiziunile româneşti regionale, care prin intermediul emisiunilor tv transmise prin webtv-ul CasaMiaTV, promovează tradiţiile şi valorile fiecărei regiuni româneşti de unde provine diaspora.

În acest fel contribuim concret la consolidarea şi promovarea imaginii pozitive a României şi a românilor peste tot în lume.

Din 2013, CasaMiaTV devine un spaţiu de întâlnire şi schimb de idei, o platformă de comunicare obiectivă şi independentă.

Acestea sunt motivele pentru care CasaMiaTV a fost aleasă în 2012/2013 de catre instituţiile româneşti, drept canal media acreditat pentru informarea românilor din strâinătate, cu obiectivul de a transmite informaţii şi de a realiza campanii de utilitate publică. Telespectatorii CasamiaTV pot urmări acest canal institutional, special creat, în galeria video.