Gatufoto Göteborg

Gatufoto Göteborg är gruppen för dig som älskar gatufoto, och är... en undergrupp till Fotografiska Föreningen i Göteborg. Vi träffas regelbundet för att inspireras av varandras bilder, anordna utflykter och workshops och utveckla gatufotandet tillsammans. Alla är välkomna oavsett erfarenhet eller kamera, och du behöver inte vara medlem i FFG för att vara med i vår Facebook-grupp. För att delta på våra möten, föreläsningar och workshops krävs dock medlemskap i Fotografiska föreningen Göteborg: http://www.fotografiska.org/klubben/bli-medlem/

Du får lov att publicera en bild per dygn. Publicerar du oftare kommer admin radera bilder utan förklaring. Även album raderas, då dessa innehåller fler än en bild.

Bilder som publiceras i gruppen måste vara strikt gatufoto samt innehålla människa eller spår av människa (silhuett, skugga...). Du måste själv vara fotograf till bilden. Bilder som inte följer regeln raderas utan förklaring. Är du osäker på vad gatufoto är, bör du studera detta innan du publicerar bilder. Bilden behöver inte vara tagen i Göteborg, även bilder tagna utomlands är välkomna.

Exempel på gatufoto hittar du på länkarna nedan. Titta igenom dessa och häpna över dessa underbara bilder. När du har en känsla för vad gatufoto är; börja posta och väx tillsammans med andra entusiaster.
http://www.vivianmaier.com/
http://www.street-photographers.com/
http://www.in-public.com/
http://www.fotosidan.se/groups/gatufoto/index.htm
http://erickimphotography.com/

Överträdelse upprepade gånger = avstängd från gruppen.
Håll en god ton och ge konstruktiv kritik, men viktigast av allt; glöm aldrig bort att du själv varit nybörjare. Alla är olika. See More