GENETICA si OBEZITATE

Care este importanta testelor de genetica a obezitatii pentru pacienti?
- dumneavoastra, ca pacient sau ca apartinator, veti cunoaste conditia genetica, putand actiona in consecinta; astfel, veti putea face modificari in regimul alimentar si in obiceiurile comportamentale urmarind totodata si controlul obezitatii, tinand cont de recomandarile medicului.
- veti elimina anxietatea si sentimentul de vinovatie in legatura cu alimentele, respectiv cu incapacitatea de a reduce din greutate.
- veti obtine un tratament individualizat, personalizat, potrivit propriului dumneavoastra context genetic.
- veti deveni mai constienti in ceea ce priveste necesitatea de a schimba anumite obiceiuri din stilul dumneavoastra de trai.
- testele specifice pentru genetica obezitatii reprezinta un nou instrument ce vi se pune la dispozitie prin care veti putea masura si controla greutatea, fiind si o sursa nou de motivare.
- va este oferit accesul la o serie de informatii extrem de importante, informatii referitoare la alti membri ai familiei dumneavoastra, putand identifica eventuale predispozitii genetice; cunoscandu-le, veti putea preveni supraponderabilitatea si patologiile asociate in randul celor dragi.

Avantajele studiilor de genetica a obezitatii:
Studiile genetice se efectueaza o data in viata, ca urmare a faptului ca ADN-ul nu se modifica, rezultatul obtinut fiind valabil tot cursul vietii pacientului.
Rezultatul este foarte important pentru familia pacientului (parinti, frati, surori, copii s.a.) si poate preveni supraponderabilitatea, precum si aparitia bolilor asociate acesteia.
Prelevarea de probe este lipsita de dureri si non-invaziva, intrucat presupune o prelevare de saliva (celule epiteliale din mucoasa bucala).