KeMaRuk DuIt LaMa $$$

WELCOME TO THE GROUP $$$

Group Ni khas uNTuk mEreKa yAnG teRlalu KeMaRuK dan oBsEs DeNgAn Hobi MengUmpul Duit Lama...

JiKa Ada kEmusKiLan TentAnG dUiT SyiLiNg aTAu WanG kerTaS, SiLA pOSt GamBar bAgI mEmuDaHkAn pArA PenGumPuL dAn AhLi NumiSmAtiK mEnGkAJi, MeNeLiTi sErtA MeniLai hArGa SemaSa WanG TerSeBuT.

Rules KDL$$$.


1.

2. Dilarang SPAM di thread atau wall KDL$$$, sebagai contoh: "mahal la duit kau xyah jual la"

3. Tidak dibenarkan menulis perkataan kasar atau tidak sopan kepada member atau kepada admin KDL$$$.

4. Admin berhak untuk kick, banned atau block selapas memberi warning atau amaran.

5. Admin juga berhak untuk kick, banned atau block sekiranya ahli melampaui batas tanpa sebarang warning.

6. Admin juga berhak untuk mendelete thread, comment yang boleh menggangu ketenteraman dan keharmonian, iklan2 perniagaan, tanpa sebarang amaran.

7. Admin juga berhak utk kick, banned, atau block ahli KDL$$$ yg mencurigakan tanpa sebarang warning, ini untuk mengelakkan 'kaki kencing/penipu' dari menganggu keharmonian di KDL$$$.

8. Ahli KDL$$$ digalakkan utk guna nama sebenar berserta profile pic yg bersesuaian utk dielakkan dikenal pasti sebagai 'kaki kencing/penipu'.

9. Setiap ahli KDL$$$ (yang mempunyai kad ahli) dibenarkan posting gambar untuk acara jualan atau lelongan sebanyak 4 kali sahaja dalam masa 24jam. Admin berhak memadam/delete post yang melebihi had untuk mengelakkan wall group dimonopoli oleh posting anda sahaja.

10. Setiap jualan barang dengan cara melelong tidak boleh melebihi masa 24jam bermula dari waktu posting gambar lelongan.

11. Kami di sini mengalu2kan pernyertaan anda ke dalam group KDL$$$. Dengan menggunakan budi bicara tanpa prejudis maka setiap ahli baru yang masih tidak mempunyai kad ahli KDL$$$ atau mana2 kad ahli group lain yg diiktiraf dilarang membuat sebarang jualan berbentuk lelongan, hanya dibenarkan membuat jualan secara terus dengan 1 jualan bagi setiap 48jam. Ianya berkuatkuasa serta merta.

12. Syarat bukan ahli untuk bertanya sesuatu kemuskilan atau membuat jualan terus diwajibkan meletakkan kad pengenalan / lesen memandu yang jelas untuk setiap posting bergambar sebagai pengganti kad ahli/jualan.

13. Barisan Admin KDL$$$ tidak bertanggungjawab di atas sebarang komen atau post status ahli yang keterlaluan jika disabitkan dengan apa-apa kesalahan yang boleh didakwa mengikut lunas undang2 negara. Silalah komen dengan berhemah. Pandangan dan cadangan yang bernas amatlah dialu-alukan.

Lain2 peraturan akan di kemaskini kemudian.

bErkUNjUngLah kE LaMan http://lunaticg.blogspot.com/ aTaU http://dniewcollectors.blogspot.com/ uNtuK mEndApatkAn LEbiH iNfoRmAsi TeRkiNi BeRkAiTaN NumisMaTiK..


TeriMa KaSiH.

AdMin KdL$$$

Gsk CoinNotes / Izuan Saidi / Farah Saidi / Penguin / Safari / Smile Girls / Joker .