Masa Critica Bucuresti

Masa Critică este o plimbare în masă cu bicicletele, care are loc de obicei în ultima zi de vineri a fiecărei luni, în mai multe oraşe de pe glob. Masa Critică nu este condusă de nimeni, şi nu are nici un mesaj oficial, cu toate că este în general înţeleasă ca un efort de a promova mijloacele alternative de transport (nemotorizate) şi de a atrage atenţia asupra problemelor de siguranţă a celor ce folosesc forme de transport nemotorizate atunci când sunt nevoiţi să împartă drumul cu traficul motorizat. Participanţii se întâlnesc într-un loc şi la o oră prestabilită pentru a se bucura de siguranţa şi de compania pe care le-o oferă mersul în grup pe străzile oraşului, cauzând în mod intenţionat o uşoară şi temporară perturbare a traficului. Filosofia generală din spatele acestui eveniment este exprimată în sloganul „Noi nu blocam traficul; noi facem parte din trafic.”

Evenimentele de tip Masa Critică sunt auto-organizate, noncomerciale şi noncompetitive, şi operează printr-o luare de decizii informală, „prin difuzie”, independent de conducători. De asemenea, acestea sunt adesea neoficiale, fara autorizaţii de la autorităţile municipale. De obicei sunt stabilite dinainte doar data, ora şi locul întâlnirii. În unele oraşe, traseul, punctul de final, sau anumite puncte de atracţie de pe traseu sunt stabilite dinainte. Participanţii demonstrează avantajele mersului pe bicicletă în oraşul respectiv şi pun în evidenţă modurile în care autorităţile nu se ridică la aşteptările cicliştilor în termeni de siguranţă şi facilităţi.

sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Masa_Critică

Cateva reguli pentru buna functionare a grupului:
1. Nu sunt acceptate jigniri, injurii, comentarii rasiste, xenofobe sau discuţii referitoare la orice fel de ideologii de genul ăsta.
2. NU se acceptă posturile cu vânzări/cumpărări . ( daca vreti sa vindeti /cumparati biciclete folositi grupul : https://www.facebook.com/groups/108562052584618/ )
3. Suntem un grup apolitic , in consecinta NU se accepta postari politice. ( fac exceptie cele ce vizeaza biciclistii)
4. Nu se accepta reclame si publicitate, ori postări care conţin telefoane, maşini de cusut, lapte bătut, etc. (in afara de cele care au ca temă bicicleta ori evenimentele cicliste).
Persoanele care vor încălca regula cu numărul (4) vor fi şterse şi banate de pe acest grup fără niciun avertisment.