Народна гражданска защита

Народна гражданска защита - помощ от народа за народа!

Специална фейсбук група

Когато държавата отсъства Народът е Държавата!

Ние сме активни Български граждани които оказваме физическа, морална и материална помощ и подкрепа на пострадали наши сънародници!

Ние сме Доброволците, оказващи помощ на бедстващи българи из цяла България.

Ние също така сме: Пунктовете за събиране на помощи из цяла България за бедстващи българи - ние сме самоорганизирани, сърцати и даряващи собствения си физическия труд Българи!

Ние сме хората които събраха и изпратиха над 75 тона помощи под формата на дарения към бедстващите по-рано тази година наши съседи от Сърбия, Босна и Херцеговина и Хърватия!

Ние сме Българите които организирахме и реализирахме по-голямата част от логистиката и оказването на физическа помощ на пострадалите от наводненията в кв. "Аспарухово" гр.Варна, с.Дряново, с.Килифарево, гр.Дебелец, с.Ваклиново, с.Нивянин, гр.Мизия и всяко следващо нуждаещо се от подкрепа и помощ населено място - ние ще сме там! #НЕСТЕСАМИ

НИЕ НЕ СЪБИРАМЕ ПАРИЧНИ СРЕДСТВА ЗА ОКАЗВАНЕТО НА ПОМОЩ ПОД НИКАКВА ФОРМА И НИКАКЪВ ПРЕТЕКСТ!

НИЕ ДАРЯВАМЕ ТРУДЪТ, РОДОЛЮБИЕТО И ОПИТЪТ СИ НА ПОСТРАДАЛИ НАШИ СЪНАРОДНИЦИ!

При нужда от транспорт на събрани от нас дарения ползваме вече създадените прекрасни контакти с повечето големи транспортни и куриерски фирми

При нужда от превоз на доброволци към бедстваща зона използваме създадените контакти с големите фирми превозвачи

При нужда от спешна реакция събираме средства по между си и тръгваме към горещата точка

Правила на фейсбук група Народна Гражданска Защита

- Групата е публична със затворен статут, в нея при липса на национална кампания по оказване на спешна и неотложна помощ и логистика публикуват само администраторите на групата и само по теми свързани с оказване на спешна индивидуална помощ за граждани.

- Групата става с отворен статут при възникнали бедствени и форсмажорни обстоятелства с цел координация на спасителни и логистични национални мероприятия по спасяването и запазването на пострадали хора, домове и съдби

- ако се нуждаете от индивидуална спешна помощ извън обхвата на 112 и имате нужда от оказване на съдействие под каквато и да е форма, информирате администратор на групата (за по-сигурно пишете на повече от двама, с цел максимално бърза реакция)
https://www.facebook.com/groups/narodnazashtita/admins/

- Всички приемаме и се стремим да пазим добрия тон на общуване, като проявяваме уважение, търпение и разбиране към мнението и отношението на всеки от останалите членове на групата

- Компрометирани лица с нечисти намерения се отстраняват без предупреждение от групата

Тук знаем, че Българите не се делят на християни и мюсюлмани! Знаем и че ако не си помогнем сами няма кой да ни помогне!

#Заедно, #ръказаръка за Род и Родина!

Подай ръка на приятел в беда!