Nederlandse Turken

Wij zijn Nederlanders van verschillende achtergronden met een band met Turkije en Nederland. Een band met de steden waar onze families wonen of vandaan komen, onze vrienden, collegae en buren, een band met de talen en de rijkdom aan culturen.

Juist omdat we zo verschillend zijn, zijn wij pro emancipatie, pro integratie, pro participatie, voor individuele rechten en vrijheden. Wij zijn natuurlijk voor diversiteit en pluriformiteit. En bovenal staan wij voor de vrijheid om meer dan 1 culturele en etnische identiteit te hebben en deze te mogen uitleven, deze te mogen koesteren, voeden op welke manier dan ook. En deze te delen met iedereen die daarvoor open staat. Tegelijk zeggen wij, Iedereen is veel meer dan alleen maar een manifestatie van zijn of haar etnische afkomst.

Inmenging in en of de beperking van bovenstaande rechten en of onze eigen identiteitsbeleving, uit Nederland of Turkije wijzen wij af...Allerhande Turkse en of Nederlandse typen, groepen en organisaties in Nederland en ook in Turkije spreken niet namens ons!

Wij zijn hier, met dubbele paspoort of niet, gelovig of niet, links of rechts, en van welke etnische en of confessionele achtergrond dan ook, maar we hebben vooral ook een mening over wat hier in Nederland van belang is voor ons allemaal...van onderwijs tot gezondheidszorg en van ontwikkelingshulp tot milieubeleid...en ja wij hebben ook een familiehuis in Turkije of een buurt waar we de zomers hebben doorgebracht of de herinneringen aan de eerste vakantieliefde of een oom of tante die in Turkije woont, of een geliefde schrijver en of artiest die daar woont en werkt. We hebben dus ook een mening over daar. En ook die is belangrijk!

We kunnen ook van volksdans of Turkpop houden, maar dat willen we graag ook kunnen doen naast een bezoek aan De Melkweg, Paradiso het Stadsschouwburg en of De Rode Hoed. ja we lezen Turkse dagbladen, maar ook graag de Nederlandse. Ja er komt veel troep via de satelliet schotel de huiskamers binnen, maar iedereen heeft de vrijheid om te kiezen waar hij/zij naar kijkt. En ja op al deze punten willen we ook iets te zeggen hebben...Onze wereld is nou eenmaal wat breder en ook veranderlijker dan die van deze of gene organisatie of politieke partij.

En daar zullen we onze groepsleden dan ook op attenderen daar waar dat nodig is, daar waar interessante berichtgeving is of waar belangrijke evenementen georganiseerd worden. Maar ook daar waar op andere pagina's en groepen zaken worden vermeld of dingen worden geschreven die vragen om een kritisch tegengeluid.

Diversiteit is ons belangrijkste wapen tegen uitsluiting en willekeur! Het biedt de ruimte aan al onze verschillen!

We zeggen dan ook nee tegen iedere dwang om te kiezen voor het een of het ander, tegen iedere interpretatie die de ruimte van een ander beperkt, tegen iedere uitlating die kwetsend is t.a.v. een ander. Jij bepaalt. Niet een president uit Turkije of een politicus uit Nederland.