Солидарен център - Варна

Фейсбук страница с програма и събития на центъра: https://www.facebook.com/solidarencentervarna
Фейсбук група: https://www.facebook.com/groups/socialcentyrvarna/
YouTube канал: http://www.youtube.com/user/socialcentervarna
Сайт: http://solidaren.tk/ (http://solidaren.wix.com/varna)
Поща на центъра: [email protected]
Google+: https://plus.google.com/u/0/112558509114736269031/about

~~~~~~~~~~~~~~~

Солидарен център-Варна е свободен и самоизържащ се, в който участват всички желаещи и всички инициативи са солидарни.

Солидарен център - Варна

Центъра е свободно, самоиздържащо се място в което всеки е добре дошъл да сподели своите идеи, знания и умения. Центъра е място за активисти в различни сфери - еко-активисти, анти-капиталисти и анти-глобалисти, анархисти и др. Място в центъра намират и духовни практики, йога, спорт, изкуство, литература и др. Тук няма да срещнат разбиране призиви за политически партии, действия защитаващи интересите на финансови и политически структури както и каквато и да било дейност извършвана с комерсиална цел.

Уточнение "Без религия и политика", означава, че вие можете да вярвате, в който си искате, да гласувате за който си искате, да правите каквото си искате, но извън Солидарен център - Варна. В него се правят дейности, само ако всички хора са съгласни независимо от религията или политическите им виждания. Аналогично е и за комерсиалните дейности, всякакви концерти, перформънси, галерии, изложби, творчески представяния са некомерсиални в центъра и са с цел популяризиране на творците, а самите те могат да извършват комерсиалната си дейност извън центъра.

Относно Солидарността - Солидарен център - Варна, се занимава със информираност, социализиращи дейности и толерантност. Няма възможност да е благотворителна организация и да се занимава с дейности за социално слаби - храна, спане, работа... Затова покрива по-горната част от нуждите на пирамидата на Маслоу, не най-първичните животинските: храна, вода, сън.... с тях се занимават специализирани държавни, заведения, институции и НПОта.

Солидарен център е самоиздържащ се.
Това означава, че всички разходи за съществуването му се покриват от хората развиващи дейност в него. Не приемаме финансиране под формата на субсидии от държавни или европейски институции, спонсорство от фирми или други юридически лица като фондации, НПО-та и др. Ако желаете да подомогнете дейността на центъра, можете да пуснете анонимно дарение в кутията, в която се събират пари за наем и битови сметки.

Солидарен център е свободно пространство.
Всеки е добре дошъл да участва във всяка една от дейностите на центъра, без оглед на пол, религия, етнос, националност, възраст и т.н.

Всяко едно мероприятие случващо се в социалния център е с некомерсиална цел.