ZAHTJEV ZA POVRATAK U ŽIVOT USTAVA REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE

ZAHTJEV ZA POVRATAK U ŽIVOT USTAVA REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE...

Pozivamo patriote da se pod državnom zastavom sa ljiljanima Republike Bosne i Hercegovine okupe na internetu, a kad dođe vrijeme i na protestima u Bosni i Hercegovini i jasno zahtijevaju povratak u život Ustava Republike Bosne i Hercegovine.

Protivno Ustavu RBiH i međunarodnom pravu, Ustav RBiH je suspendiran u Daytonu, a takozvani daytonski ustav nije nikad prošao parlamentarnu proceduru, pa je nelegalan. Legalan je jedino Ustav RBiH.

Na osnovu Ustava RBiH, raspisan je referendum i izglasana samostalnost RBiH, a država Republika Bosna i Hercegovina primljena u UN na koju je potom izvršena brutalna agresija i u kojoj je počinjen genocid.

Tribunal je osudio veći broj pojedinaca za zločin genocida. Međunarodni sud prava u Den Haagu koji sudi državama - presudio da su za genocid u RBiH odgovorne Vlada, vojska i milicija ilegalne paradržave RS, te Srbija koja genocid nije spriječila, a bila je obavezna.

Te nam presude daju za pravo na zahtjev za uspostavu ustavnog poretka RBiH koji je važio prije agresije i genocida.

Stoga tražimo od UN-a neka izvrši presude svojih sudova i uspostavi ustavno-pravni poredak Republike Bosne i Hercegovine.

Na osnovu temeljnih međunarodnih zakona i Ustava RBiH se ne može legalizirati stanje na terenu postignuto genocidom.

Zato, osvjestimo se i dignimo svoj glas za Ustav RBiH, za svoju slobodu, dostojanstvo i bolju budućnost! See More