Sprogbøffer & sprogjuveler. Facebooks sprogencyklopædi.

Opdateret april 2014: Gruppen har eksisteret siden 2007 og mange... af medlemmerne har været med fra starten. Gruppens kendetegn er den hyggelige og humoristiske stemning. Gruppen er meget mere end gruppens navn antyder.

Her i gruppen har vi både sprogskumlere, -nørder, -pedanter, -spassere, -sjuskere, -legebørn, -elskere og nok også nogle sprogsnobber - men ingen sprogmobbere, og vi kan finde ud af at være i stue med hinanden, fordi kravet er, at alle tilstræber venlig atmosfære. Sætninger som fx "Jeg HADER når .." og andre aggressive eller nedladende formuleringer, hører ikke til her.

OBS Det er tilladt at rette hinandens fejl – også de helt små, så det skal du kunne tåle. Når man kritiserer andre, så skal man jo også selv kunne tåle kritik. Men træd varsomt - sprogfejlrettelser er ømtålelige. Forbered dig på, at medlemmerne gør dig opmærksom på selv dine mindste fejl og endevender hvert et tegn eller bogstav.

Blandt gruppens medlemmer har vi både ordblinde og folk, der er ramt af fx blodprop i hjernen, og som bruger gruppen her som hjernefitnesscenter.

Ordlegene fylder meget, og du skal selv slå facebook-notifikationerne og e-mails om nye indlæg fra. Ordlegene har været med siden gruppestart, og de bliver ved med at være her. Husk: du kan altid trykke "stop med at følge opslag".

Link er velkomne, men kravet er, at medlemmerne via den ledsagende kommentar kan forstå pointen i linket uden at klikke på det ellers slettes opslaget.

Jokes, citater og andre ”bevingede ord” skal have en tydelig sproglig vinkel for at være velkomne.

I perioder er væggen oversvømmet med indlæg om gruppens politikker, syn på gruppen og medlemmers deltagerstil. Sådanne ”debat om debatten”-indlæg bliver slettet. Gruppens væg er udelukkende til sprogstof.

Det er god stil at gennemlæse en tråd inden, man svarer, men man bør ikke blive kritiseret for ikke at gøre det.

Er tonen i en tråd blevet mindre hyggelig, så "kald" på en moderator ved at tagge moderatoren i problemtråden eller anmeld indlægget.

Et opslag med en sprogfejl kommer hurtigt til at handle om medlemmernes holdning fremfor sprogfejlen, og det accepteres til nød, så længe tonen er behagelig, men altså: Det her er ikke et politisk debatforum. Undgå alle former for generaliseringer, såsom ”Journalister og lærere er skyld i sprogets forfald”.

HER ER CENSUR: Moderatorerne sletter sommetider indlæg og tråde, og vi blokerer til tider et medlem, og dét uden at vi går i debat om hvorfor, bl.a. fordi den blokerede jo ikke kan forsvare sig. Vi sletter alle indlæg, der har et microgran racisme i sig.

Medlemmer kan ikke tilføje nye medlemmer, fordi vi kun optager medlemmer, som selv ønsker medlemskab.

Moderatorerne bruger tråden her, til at fortælle om stort og småt, som vedrører gruppen. Det samme er du velkommen til. Det er også her, du skal skrive, hvis du er utilfreds med noget i gruppen.
Venlig hilsen
Frank Løkkegaard, Sebastian Honnens de Lichtenberg og Anni Løndal