Marktplaats Zonder Regels

Dit is de MARKTPLAATS ZONDER REGELS !!

Iedereen kan hier dus AL...LES te koop of te huur aanbieden, vragen, of weggeven. Nieuwe of gebruikte spullen, partijen, het maakt niet uit.

Zolang het maar binnen de normen van het fatsoen gebeurt, met respect voor andere leden, en uiteraard binnen de wet, anders wordt het gewoon zonder discussie verwijderd.

Bij ernstige vergrijpen kunnen leden ook permanent worden geblokkeerd.

Lullige opmerkingen en onzin zijn ongewenst. Laat iedereen in zijn waarde. Mensen die zulke berichten of reacties plaatsen zijn hier ongewenst en worden permanent geblokkeerd.

OPLICHTING
Een goede methode om oplichting tegen te gaan: Betaal niet zomaar vooruit. Vraag altijd eerst of je het kan afhalen en maak meteen een afspraak op het adres van de verkoper, ook al is dat 150 km verderop. Zeg dat je daar toch al in de buurt moet zijn of zo. Maakt de verkoper bezwaar om zijn adres te geven, dan moeten er al direct alarmbellen gaan rinkelen! Een eerlijke verkoper vind het immers prima als je het komt halen en contant afrekent, dat scheelt hem ook weer inpakken, verzenden enz. Vraag ook zijn 06-nummer.

Komt de afspraak je toch niet uit dan zeg je hem gewoon af en kun je alsnog per bank betalen en laten opsturen. Maar dan ben je wel wat zekerder van je zaak en heb je het adres.

Je kunt ook checken of de gegevens van de verkoper op POLITIE.NL al bekend zijn:

https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/controleer-handelspartij.html

Berichten in onze groep m.b.t. vermeende oplichting worden verwijderd. Iemand zomaar beschuldigen of verdacht maken is ongewenst, ook al denk je in je recht te staan.

Als je meent dat je bent opgelicht is de enige juiste weg aangifte te doen bij de politie, ga hiervoor naar:

https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/aangifte-doen#u-bent-opgelicht-bij-een-aankoop-of-verkoop-via-internet

of voor meer uitgebreide info:

https://www.politie.nl/themas/internetoplichting.html

Gebruikte spullen kun je ook adverteren in de groep MARKTPLAATS NL !!
https://www.facebook.com/groups/Marktplaats.NLD/

Goede zaken allemaal !!